Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs voor slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden redelijk vlot verlopen. De prijs bleef stabiel, een O-kwaliteit koe brengt maximaal 3 euro per kilo geslacht gewicht op.

Worstkoeien eerste kwaliteit brengen maximaal €2,25 per kilo op. De handel in guste koeien bestemd als weidevee is met het afschaffen van QLL niet meer mogelijk op de veemarkten. De koeien mogen na de markt alleen nog maar afgevoerd worden naar de slacht. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer en of er oplossingen komen voor dit probleem. Het kan daardoor maar zo zijn dat de handel in koeien voor de vetweiderij dit seizoen op de veemarkten stil komt te liggen.

De handel in slachtkoeien lijkt even in rustig vaarwater te zitten, kopers nemen de koeien goed af maar zijn niet bereid om meer te betalen. De verkoop van het vlees moet eerst aantrekken voordat de prijs kan stijgen. Verwacht wordt dat de prijs de komende weken op het huidige niveau blijft.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.