Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Stabiele prijs nuka’s door groot aanbod

Het aanbod van nuchtere kalveren is momenteel meer dan voldoende. Daarnaast is de vraag naar de nuchtere kalveren matig.

De handel in Bunnik verliep dan ook rustig en even hadden de verkopers hoop dat de prijs iets zou stijgen, maar die hoop werd al snel de kop in gedrukt. Een stierkalf eerste kwaliteit bracht maximaal 80 euro op.

In Duitsland en België liggen de prijzen nog lager dan die van de Nederlandse dieren. Integraties en mesters kunnen daardoor genoeg nuchtere kalveren aan kopen voor lage prijzen. Om de prijzen van het kalfsvlees in de zomer op peil te houden hebben integraties er voor gekozen om een langere leegstandperiode in te stellen. Hierdoor is de vraag naar kalveren kleiner dan gewoonlijk.

Toch verwachten handelaren dat de vraag naar kalveren in de komende weken wel weer wat zal groeien. Met de huidige lage aankoopprijs van de kalveren zal de animo om kalveren op te zetten wat groter zijn, ook al zijn de kalveren in de verkeerde periode slachtrijp.

Een iets grotere vraag naar nuka's zal in de komende weken echter niet veel invloed hebben op de prijs. Het aanbod van kalveren blijft ruim en vanaf volgende week wordt er ook weer aanbod van Ierse kalveren verwacht.

Prognose: maximaal stabiel.

Eén reactie

  • kschouten

    Ik heb vandaag 2 belgische blauwe kruisling stierkalveren van 2weken oud gekocht voor de mest. gezonde sterke vlotte kalveren die goed verzorgt zijn door de boer waar ze vandaan komen ze kosten wel 365 euro per stuk . Niet goedkoop maar dan heb je wel mooie kalveren in je hok.

Of registreer je om te kunnen reageren.