Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtkoeien snel en duurder verkocht

De handel is donderdagochtend op de koeienmarkt in Leeuwarden vlot verlopen. De koeien waren snel verkocht voor iets hogere prijzen. Het aanbod lag met 439 dieren iets lager dan vorige week, toen werden 468 koeien aangevoerd.

De vraag richtte zich voornamelijk op de wat meer bevleesdere koeien, waardoor de prijs van de O- en P-kwaliteit met 5 cent kon stijgen. Een O-kwaliteit koe kost maximaal 3 euro per kilo geslacht gewicht. Het prijsverschil met vorig jaar slinkt langzaamaan wat, maar er zit nog steeds een behoorlijk gat tussen. Vorig jaar lag de prijs in deze periode voor een dergelijke koe wel 55 cent per kilo hoger dan nu.

Handelaren zijn positief over de slachtkoeienmarkt, de verkoop verloopt weer makkelijk en de prijzen hebben zicht weer wat kunnen herstellen. Toch verloopt de vleesverkoop nog niet zo goed. Het is nu wachten tot de vraag naar rundvlees aantrekt en de prijzen verder kunnen stijgen.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.