Rundveehouderij

Achtergrond

Overwegend stabiele voerprijzen

Binnen het ruwvoer wordt alleen gerstestro deze week iets duurder, en wel 5 euro per ton (gehakseld). Verder zijn er geen echte prijsverhogingen ondanks de aangetrokken vraag van melkveehouders en matig aanbod.

Ingekuilde snijmais doet 70 tot 75 euro per ton afhankelijk van kwaliteit, maar het aanbod is gering. Dat geldt nog meer voor kuilgras. De verkrijgbaarheid van luzerne is flink verminderd. Medio maart komt ook Canadese luzerne op de markt. Goed voor zowel eiwit als structuur in het rantsoen. Deze Canadese, zongedroogde en gehakselde luzerne bevat meer eiwit dan Nederlandse en Franse. De prijs zal uitkomen rond 330 per ton.

Erwtenvezels kunnen de plaats van aardappelpersvezels innemen. De campagne van de aardappelpersvezels loopt af. Voor de toepassing als zetmeelbron kan men van vezels overgaan op aardappelsnippers. Deze zijn echter erg duur. Doordat de aardappelverwerkende industrie dit seizoen zeer veel volume verwerkt zou het aanbod kunnen groeien. Dat geldt ook voor de andere reststromen uit deze sector. Dankzij de in vergelijking met vorig jaar veel lagere aardappelprijzen worden nu weer voeraardappelen aangeboden en kan daarvan de prijs de komende periode ook dalen. De bierbostelprijzen blijven na de recente prijsdalingen nog onveranderd.

Prognose: stabiele prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.