Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka’s moeizaam verkocht

De nuchtere kalveren zijn dinsdagochtend in Purmerend moeizaam prijshoudend verkocht. Handelaren geven aan dat de gemiddelde prijs van de kalveren zelfs iets lager lag.

Sommige handelaren kregen €2,50 per kalf minder en anderen beurden hetzelfde geld. Kalveren die voor dezelfde prijzen werden verkocht, waren veelal ook nog van een wat betere kwaliteit dan de dieren die een week geleden werden verkocht.

Mesters en integraties zitten op dit moment nog niet te springen om veel kalveren te kopen. Kalveren bestemt voor het blankvlees die nu opgezet worden, zijn nog midden in de zomer slachtrijp. Die periode staat vaak in het teken van lagere opbrengstprijzen. Na de zomer laat de opbrengstprijs traditioneel een stijging zien. In plaats van nu opzetten, wachten integraties dus nog liever een paar weken met het opzetten van de kalveren. Daarnaast ligt de kostprijs voor het mesten van de kalveren nog steeds op een erg hoog niveau door de hoge prijzen van melkpoeders en overig voer.

Hierdoor is de vraag naar nuchtere kalveren op dit moment niet groot. Dit in combinatie met een redelijk groot aanbod, zorgde dinsdagochtend op de markt in Purmerend voor enige prijsdruk. De omstandigheden in de nukahandel zal in de komende weken niet veel veranderen en de prijs blijft naar verwachting stabiel.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.