Rundveehouderij

Achtergrond

Koeien rustig maar goed verkocht

De in Bunnik verkochte koeien zijn maandagochtend goed verkocht. De handel verliep wel rustig. De O-kwaliteit en worstkoeien tweede kwaliteit stegen 5 cent in prijs, de overige categorieën noteren stabiel.

Het aanbod van slachtkoeien is in de afgelopen weken wat afgenomen. Toch is de handel in slachtkoeien niet erg wild, de vleesverkoop heeft last van een tegenvallende vraag en het duurdere achtervlees is in prijs gedaald. Met de huidige vleesprijs in combinatie met de prijs van de slachtkoeien wordt er weinig tot geen marge behaald op het slachten. Dit leidt ertoe dat sommige slachterijen op het moment liever wat minder koeien slachten.

Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €2,90 per kilo geslacht gewicht op. Worstkoeien tweede kwaliteit kosten maximaal €1,90 per kilo geslacht gewicht. Beide categorieën brengen hiermee 65 cent per kilo minder op dan een jaar geleden.

Met het dalen van het aanbod zijn de prijsverwachtingen wisselend. De ene handelaar denkt dat de prijs nog iets kan stijgen vanwege het afnemen van het aanbod, de ander denkt dat de handel zich rustig houdt door de moeizame vleesverkoop. De handel zal in elk geval rustig verlopen.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.