Rundveehouderij

Achtergrond 797 x bekeken

Koeien goed maar rustig verkocht

De slachtkoeien zijn maandagochtend rustig maar goed verkocht in Bunnik. De prijzen bleven over de gehele linie stabiel.

Hoewel er nog onduidelijkheid is over de laatste paardenvleesaffaire bij Van Hattem Vlees, was daar niks over te merken op de markt. De aanvoer lag met 102 dieren weer wat hoger dan een week geleden. Rechtstreeks bij de slachterijen is de aanvoer in de afgelopen weken wat gedaald.

Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,20 per kilo geslacht gewicht, 60 cent minder dan vorig jaar. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €2,80 per kilo op, 70 cent minder dan een jaar geleden.

Het is nog moeilijk om een prijsverwachting voor de komende week af te geven gezien de onduidelijkheid rondom de paardenvleesaffaire. Vandaag (maandag) moet Van Hattem de tracering van het vlees op orde hebben en komt er meer duidelijkheid rondom de affaire. Handelaren hopen dat het een storm in een glas water is. Nog meer negatieve publiciteit is niet goed voor de sector en kan er voor zorgen dat de vraag naar Nederlands rundvlees (tijdelijk) afneemt.

Als de vraag naar het vlees afneemt kan de prijs weer wat onder druk komen te staan. Valt het allemaal mee dan blijft de prijs naar verwachting gelijk.

Prognose: onbekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.