Rundveehouderij

Achtergrond

Iets meer handel nuchtere kalveren

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend wat vlotter verlopen dan in de afgelopen weken. De prijs van de zwartbonte en roodbonte stierkalveren steeg met 5 euro. De prijs van de vaarskalveren en de kalveren met 50 procent Belgisch Blauw bleef gelijk. De aanvoer was nagenoeg gelijk aan die van vorige week, er werden 491 dieren aangevoerd.

Een zwartbont stierkalf extra kwaliteit kost maximaal 85 euro per stuk. Vorig jaar lag de prijs van een dergelijk kalf nog op 105 euro en in 2012 werd er maximaal 160 euro betaald.

Verwacht wordt dat de handel in de komende weken iets vriendelijker wordt. De kalveren die nu opgezet worden zijn na de zomer slachtrijp. Daarnaast komt de periode waarin de nuchtere kalveren traditioneel in prijs stijgen ook steeds dichterbij. Het aanbod van kalveren is nog redelijk groot dus een grote prijsstijging zit er voorlopig nog niet in.

Prognose: stabiel tot iets hoger

Of registreer je om te kunnen reageren.