Rundveehouderij

Achtergrond

Beperkte prijsstijging voor A-brok

De huidige ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt houden een prijsdaling op korte termijn tegen. Maar de vooruitzichten op langere termijn geven geen aanleiding om veel hogere voerprijzen te verwachten, meldt Veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen.

De graanprijzen lopen momenteel weer op vanwege onzekerheid over de komende Amerikaanse tarweoogst, terwijl de Amerikaanse mais- en sojabonenprijzen worden gesteund door een goede vraag. De sojabonenoogst in Zuid-Amerika wordt minder groot dan verwacht, terwijl de Amerikaanse sojabonenbalans de krapste in verscheidene jaren lijkt te worden.

Ook de belangrijkste grondstoffen voor de rundveebrok zijn de komende maanden krap. Gelukkig is er nog steeds voldoende mais beschikbaar om het energiegedeelte van het voer te compenseren. Een omslag naar lagere grondstoffenprijzen verwachten we niet vóór mei van dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.