Rundveehouderij

Achtergrond 980 x bekeken

Weinig verandering in nuka-markt

De handel in nuka's blijft moeizaam. Het aantal slachtingen van blankvleeskalveren is weliswaar opgevoerd maar veel extra vraag is er nog niet.

Integraties zijn voorzichtig met het volzetten van de stallen, zodat er over een halfjaar niet opnieuw problemen ontstaan met een overaanbod van slachtrijpe kalveren.

Handelaren selecteren nog steeds strenger bij de inkoop van nuka's, lichtere kalveren zijn moeizaam te verkopen. Het prijsverschil tussen de zware en lichtere kalveren is gewoonweg te klein om een achterstand in groei goed te maken.

Ook op de markt in Purmerend was het dinsdagochtend geen wilde boel. De zwartbonte kalveren werden moeizaam prijshoudend verkocht. De handel in kalveren met 50 procent Belgisch Blauw verliep iets beter dan vorige week. Omdat de notering afwijkt van die van Vee&Logistiek Nederland heeft de noteringscommissie besloten de prijs te verhogen met €10. Dit betreft dus een prijscorrectie.

Opfokkers van startkalveren hebben ondertussen niet veel te klagen. De vraag naar deze kalveren blijft onverminderd goed en de prijs stabiel. Een zwartbont stierkalf van 100 kilo brengt tussen €270 en €280 op.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.