Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vooral vraag naar prik op voermarkt

Melkveehouders hebben een uitstekende ruwvoerpositie, maar er is wel vraag naar producten met extra 'prik ' zoals tarwestro en koolzaadstro. Deze neigen naar prijsverhoging. Voor het overige is de ruwvoermarkt nog stabiel.

In het segment vochtrijke bijproducten zijn deze week maar enkele prijswijzigingen. Vooral de reststroom vanuit de aardappelverwerkende industrie is aanzienlijk. De prijs van aardappelsnippers is verder gedaald. In de afgelopen twee weken ging circa €2 per ton van de prijs af. Dit geldt zowel de goede als de B- en C-kwaliteiten. Ook de tarieven voor aardappelzetmeel en -schraapsel zakken, met 10 cent per procent droge stof. Tarwegistconcentraat is deze week juist iets duurder geworden. Voor de vloeibare eiwitrijke producten zoals Bergapro is het tarief verhoogd met  10 cent per procent droge stof.

Bierbostel, eveneens een goede eiwitbrenger in het rantsoen, is recent goedkoper geworden. De vraag is mede daardoor toegenomen. De marktprijs ligt nu een stuk onder de voederwaardeprijs.

De prijs van bietenperspulp is al sinds begin juni ongewijzigd €1,95 per procent droge stof. Importen van pulp vanuit België en Duitsland staan 15 tot 25 cent lager geprijsd.

Prognose: voederstro duurder.

Eén reactie

  • koestal

    Is wel nodig als je de uitslagen bekijkt,dus te weinig structuur

Of registreer je om te kunnen reageren.