Rundveehouderij

Achtergrond

Trage handel op veemarkt Bunnik

Het aanbod van slachtkoeien van op de veemarkt in Bunnik was maandagochtend met 73 stuks niet al te groot.

Hoewel het aanbod niet al te groot was verliep de handel erg rustig. Kopers hadden niet veel haast om koeien te kopen. Slachterijen krijgen rechtstreeks veel koeien aangeboden. Daarnaast zijn er maar een paar slachtdagen in de komende twee weken waardoor er ook niet veel koeien nodig zijn.

De notering van de koeien bleef stabiel. Zo ook vorige week bij Vee&Logistiek Nederland. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €2,55 per kilo geslacht gewicht op. Vorig jaar lag de prijs op €2,70 per kilo en in 2012 werd er €3,25 per kilo betaald.

De handel in gebruiksvee blijft erg rustig en het aanbod ruim. De prijs van een melkkoe eerste kwaliteit is vorige week dan ook weer verlaagd. Een dergelijke koe brengt rond €1.175 op. Dit is iets minder dan de opbrengstprijs van vorig jaar, toen bracht eenzelfde koe €1.200 op.

Handelaren verwachten dat het de komende weken druk blijft met de aanvoer van slachtkoeien. De prijs kan daardoor wel wat onder druk komen te staan. Een hele grote prijsdaling wordt niet verwacht, de prijs staat al op een erg laag niveau.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.