Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige voermarkt, bostel goedkoper

Er is volop aanvoer van vochtrijk product, maar de vraag is beperkt.

Er komt veel melk en de melkprijs is sterk verlaagd. Bij de meeste melkveehouders is de ruwvoerpositie ruim. Stro en hooi zijn dan ook rustig gevraagd. Veel handel in snijmais is er nog niet, maar als indicatie: ingekocht bij de boer doet gekuilde mais momenteel circa €50 per ton franco bij 35 procent drogestof. De kwaliteit van de maiskuilen is in doorsnee goed, met een hoog zetmeelgehalte. De 'snelle' kuilen maken aanvulling met structuurrijke componenten wenselijk. Graszaadhooi is niet ruim beschikbaar, vooral roodzwenk niet. De telersbeurs Middenmeer verhoogde gisteren de notering voor Engels raaigras met €5 per ton naar €115 af boerderij.

Bierbostel, aantrekkelijke eiwitbrenger in het rantsoen, wordt bij ruim aanbod nu goedkoper. Meerdere leveranciers verlagen de prijs met 10 tot 15 cent per procent droge stof. Aardappelbijproducten zijn redelijk goed gevraagd, er wordt wat gehamsterd vanwege stagnerende aanvoer rond  Kerstmis en Oud & Nieuw. De prijs van aardappelsnippers staat niettemin nog onder druk.

Perspulp blijft onveranderd geprijsd op €1,95 per procent droge stof, import (onder andere uit Duitsland) wordt aangeboden voor 25 cent minder.

Prognose: bostel goedkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.