Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige handel slachtkoeien

De handel is slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik erg rustig verlopen. Het aanbod was met honderd koeien gewoontjes.

De vraag naar koeien op de veemarkt is niet erg groot, nu slachterijen rechtstreeks genoeg koeien aangeboden krijgen. Dit was maandag ook duidelijk te merken en er waren ook wat minder kopers aanwezig op de markt.

Verwacht wordt dat het aanbod deze week groot blijft en dat de prijs wat onder druk komt te staan. De vraag voor vlees voor de kerstdagen zwakt langzaam af, waardoor slachterijen wat rustiger aan doen met de inkoop. Met een groot aanbod zal dit leiden tot iets lagere prijzen.

De handel in gebruiksvee is net zoals in slachtvee rustig. Melkveehouders die op de rem willen trappen, bieden her en der wat melkkoeien aan. De vraag naar melkgevende koeien is echter niet groot, waardoor de prijs van de koeien vorige week gedaald is. Een eerste kwaliteit melkkoe brengt rond €1.200 op. De handel in exportvaarzen is rustig zo net voor de kerst. Toch blijft de prijs aardig stabiel door een aantal grote orders voor kortdragende vaarzen uit landen zoals Jordanië en Pakistan.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.