Rundveehouderij

Achtergrond

Prima wolveehandel voor kerst

De handel in schapen en lammeren is maandagmiddag in Leeuwarden goed verlopen. De markt werd op een andere dag gehouden in verband met de kerstdagen en de verplaatsing van de markt voor nuka's en slachtkoeien.

Ondanks de verplaatsing van de markt was de aanvoer met bijna 1.100 dieren behoorlijk te noemen. Toch was de vraag goed genoeg om de prijzen op hun plek te houden. Ooilammeren werden zelfs wat beter verkocht dan een week geleden. De animo vanuit het buitenland is goed voor de ooien en de prijzen zaten bovenin de noteringen. Een zwaar ooilam bracht maximaal €97,50 op. Vorig jaar werd in deze periode nog €88 betaald.

De handel in ramlammeren, die voornamelijk vanuit het binnenland moet komen, was wel wat minder vlot dan die bij de ooilammeren. Toch bleef ook deze prijs stabiel met maximaal €120 voor een zwaar ramlam van goede kwaliteit. Vorig jaar lag de prijs van een dergelijk lam op €116. Slachtschapen werden ook weer goed verkocht en brengen maximaal €120 op. De prijs ligt hiermee flink boven die van vorig jaar van maximaal €104.

Volgende week wordt de markt ook weer gehouden op maandagmiddag. Verwacht wordt dat er dan minder kopers aanwezig zijn; de aanvoer zal daardoor wat lager liggen dan deze week.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.