Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsdruk nuka's nog niet voorbij

De noteringen van nuchtere kalveren bleven dinsdag op de veemarkt in Purmerend moeizaam gelijk en neigden zelfs naar een kleine daling.

Bij de huidige 'weggeef'prijzen lijkt er niets meer af te kunnen maar de collecterende handel kampt nu eenmaal met een zeer weigerachtige koperskant. Het aanbod lag twintig kalveren lager dan een week geleden maar dit is zeker geen trend. Het aanbod van kalveren blijft landelijk gezien onveranderd groot. Aan de afzetkant is nauwelijks verbetering te verwachten. Vleeskalverstallen die nu leeg komen te staan worden niet direct weer vol gezet. Ook de handel in starters is rustig. De prijzen liggen rond de €270 voor een goed kalf van 100 kilo. De komende twee maanden worden voor zowel nuka als starter lastig omdat de contractgevers zo min mogelijk kalveren willen opzetten omdat die in de slappe zomermaanden slachtrijp zijn.

Prognose: weinig prijsverandering.

Of registreer je om te kunnen reageren.