Rundveehouderij

Achtergrond

Groter aanbod slachtkoeien op veemarkt

Het aanbod van slachtkoeien blijft groot. Ook op de veemarkt in Leeuwarden werden er woensdagavond meer koeien aangeboden.

Er werden in totaal 478 koeien aangeboden, 88 meer dan een week geleden. Hoewel het aanbod flink was, kon de prijs stabiel blijven. Wel was dit mede door de vraag vanuit België. Als deze kopers niet aanwezig waren geweest dan was de prijs van de O-kwaliteit koeien wel gedaald.

Handelaren geven dat er duidelijk meer koeien per melkveebedrijf worden aangeboden. Zijn het gewoonlijk 1 a 2 koeien per keer nu zijn het er zo 8 tot 10. De koeien zijn over het algemeen niet afgemest en komen direct uit de melkstal mee. In de meeste gevallen gaat het om koeien met een wat hoger celgetal of pootproblemen. Melkveehouders hopen hiermee nog enige invloed uit te voeren op de melkprodutie nu de melkprijs onder druk staat. Verwacht wordt dat de uitstoot nog even hoog blijft.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.