Rundveehouderij

Achtergrond

Groter aanbod en lagere prijs slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden stroef verlopen. De prijs van de slachtkoeien is verlaagd met 5 cent. Alleen de prijs van de luxe U-kwaliteit koeien bleef stabiel.

Oorzaak van de moeizame handel is een groot aanbod van slachtkoeien. Niet alleen op de veemarkt werden er meer koeien aangeboden maar ook rechtstreeks is het aanbod toch weer hoger dan in de afgelopen weken. De verlaging van het voorschot van FrieslandCampina heeft tot gevolg dat melkveehouders toch wat extra koeien afstoten. Ook voor volgende week wordt er een groter aanbod van slachtkoeien verwacht.

Ondertussen is de handel in rundvlees wel aangetrokken en wordt er gesproken van een goede handel. Toch wordt er verwacht dat de prijs van de magere koeien wat onder druk komt te staan omdat er gewoonweg teveel aanbod is. De prijs van luxer vee blijft stabiel nu de kerst voor de deur staat.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.