Rundveehouderij

Achtergrond 886 x bekeken

Voederprijzen tenderen stabiel

De voedermarkt is tamelijk rustig. Melkveehouders kunnen beschikken over veel ingekuild gras; sommigen zijn aan de vierde of zelfs vijfde snede bezig. Het gras groeit nog steeds. De graskuil kan wel wat aanvulling van structuur gebruiken, zeker de eerste – vrij natte – snede.

Graanbostel is iets goedkoper geworden, 5 tot 10 cent per procent droge stof. Bierbostel gaat vlot weg bij de handel. De prijzen van bierbostel zijn vooralsnog ongewijzigd, al komt er stimulans van het prijsniveau van de eiwitrijke bijproducten, onder invloed van de op de wereldmarkt duurder geworden soja. Zo zou ook tarwegistconcentraat iets duurder kunnen worden. Binnen het scala beschikbare soorten is het tarief van Protiwanze deze week 10 cent per procent droge stof gestegen.

De vraag naar stro trekt aan. Diverse fouragehandelaren melden groeiende voorkeur voor gesneden/gehakseld stro, waarvoor een meerprijs geldt van circa €10 per ton.

Voeraardappelen kosten nog hooguit €25 per ton. Dat moeten dan wel  partijen zijn met de juiste kwaliteit (zonder zand, stenen en dergelijke) aangezien in de akkerbouw de telersprijs van fritesaardappelen dat prijspeil nauwelijks haalt. Aardappelen zijn overigens ook wel (gehakseld) met de snijmais mee-ingekuild.

Prognose: prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.