Rundveehouderij

Achtergrond

Vijf veehouders in race voor prijs

Het UGA-team van de GD presenteert lijst genomineerden voor Uiergezondheid Award.

Afgelopen tijd hebben dierenartsen en professionals uit de veevoer-, zuivel- en farmaceutische industrie melkveehouders voorgedragen voor de Uiergezondheid Award. De ondernemers zijn geselecteerd omdat ze op een succesvolle manier bezig zijn met uiergezondheid, zoals een flinke daling van het tankmelkcelgetal of het aantal gevallen van klinische mastitis. Ook is gekeken naar mooie resultaten op het gebied van selectief droogzetten.
Voor de Uiergezondheid Award zijn genomineerd (in alfabetische volgorde): maatschap Bongers-Dullemond in Laag Soeren (Gld.), A. en R. Bouwmeester in Oudenbosch (N.-Br.), melkveehouderij Olink in Valthermond (Dr.), W. Peek in IJsselstein (U.) en maatschap Steverink in Silvolde (Gld.).
Team Uiergezondheidsaanpak (UGA) van de GD reikt de prijs voor de tweede keer uit aan de melkveehouder die de opmerkelijkste prestatie heeft neergezet op het gebied van uiergezondheid. Voorheen was dit de UGCN Award.
De feestelijke uitreiking is 
tijdens het congres Gezonde Melkveehouderij dat de GD en Boerderij organiseren op 25 november in Zwolle.
Klik hier om u in te schrijven voor dit congres.

Of registreer je om te kunnen reageren.