Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijsdaling voor rammen een feit

De handel in wolvee is dinsdagochtend in Leeuwarden rustiger verlopen.

Ramlammeren zwaarder dan 22 kilo daalden €5 in prijs. Ooilammeren noteerden stabiel en eerste kwaliteit slachtschapen werden €2,50 goedkoper.

De prijsdaling van de ramlammeren hing vorige week al in de lucht. Toen verliep de handel al stroef. De consumptie is kleiner dan verwacht en het aanbod van goedkope karkassen uit Ierland en Engeland zorgt ook voor prijsdruk.

Dinsdagochtend was een grote afnemer niet aanwezig in Leeuwarden waardoor er minder handel was. Met de aanvoer van de lammeren was al rekening gehouden met de afwezigheid van deze koper, wat ervoor heeft gezorgd dat de prijs niet verder daalde.

Bij de ooilammeren was er juist een exporteur aanwezig die graag een grote koppel wou hebben. Door het wegvallen van de verzamelplaats kunnen vervoerders niet elders de lege plaatsen aanvullen. Bij het kopen op de markt willen exporteurs dan ook het liefst de vrachtwagen vol laden, in dit geval zorgde dat ervoor dat de prijs redelijk stabiel kon blijven en binnen de bandbreedte van de notering viel.

Voor de komende weken wordt een verdere verslechtering van de markt verwacht.

Prognose: prijzen onder druk.

Eén reactie

  • sikke

    Het begint al op een verzamelcentrum te lijken. Want nou vrije prijsvorming.!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.