Rundveehouderij

Achtergrond

Ooilammeren stijgen wat in prijs

De handel in schapen en lammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden wisselend verlopen.

De ramlammeren werden gemiddeld voor iets minder verkocht dan een week geleden. De prijs bleef echter wel goed binnen de marges waardoor de notering gelijk bleef. Het aanbod van slachtschapen was in verhouding wat kleiner. De handel verliep prima en de schapen zijn wat beter verkocht dan een week geleden, maar wel binnen de notering. De handel in ooilammeren was duidelijk beter dan een week geleden en de prijs kon met €2,50 omhoog. Een ooilam zwaarder dan 20 kilo brengt maximaal €97,50 op.

De prijs van lammeren ligt op het moment ongeveer gelijk aan het niveau van vorig jaar. Ooilammeren brengen iets meer op. Slachtschapen van eerste kwaliteit brengen €13 meer op dan een jaar geleden.

Hoewel de prijs per lam dit jaar gelijk ligt met die van vorig jaar is de prijs per kilo wel lager. De lammeren zijn door het goede weer sneller gegroeid en zijn daardoor beter bevleesd.

In december hoopt de sector een met pilot voor een nieuw kwaliteitssysteem te gaan draaien. Hierin zit ook de tweede verzamelslag opgenomen. Handelaren hopen dat dit zorgt voor het aantrekken van de handel.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.