Rundveehouderij

Achtergrond

Ooilammeren €5 in prijs gestegen

De handel in schapen en lammeren verloopt iets vriendelijker dan een paar weken geleden.

Het aanbod op de veemarkt in Leeuwarden was dinsdagochtend niet al te groot met 823 dieren. Een grote Belgische afnemer had afgezegd waardoor handelaren minder dieren meenamen.

De vraag naar ooilammeren is momenteel wat beter. De handel in kon hier dinsdagochtend van profiteren waardoor de prijs met €5 omhoog kon. Ooilammeren zwaarder dan 20 kilo brengen maximaal €102,50 op. De prijs ligt hiermee €8,50 hoger dan vorig jaar.

Ramlammeren en slachtschapen noteren stabiel. Slachtschapen zijn dit jaar een stukje duurder dan vorig jaar. In dezelfde periode van vorig jaar lag de prijs €13 lager met €107. Opvallend is dat de aanvoer van slachtschapen op de markt dinsdag veel hoger was dan gewoonlijk.

De prijs van ramlammeren ligt gelijk aan de prijs van vorig jaar maar staat nu wel wat onder druk. Dinsdagochtend werd er minder voor de ramlammeren betaald maar nog wel binnen de marge van de notering.

Handelaren geven aan dat de handel nog wel last heeft van de aanvoer van goedkope Ierse en Engelse lammerkarkassen. Toch lijkt het aanbod van de luxe lammeren uit deze landen nu wat af te nemen.

Prognose: rammen goedkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.