Rundveehouderij

Achtergrond 1120 x bekeken 1 reactie

Nuka-handel blijft moeizaam

De handel in nuchtere kalveren blijft erg moeizaam. Ook in Purmerend hadden handelaren dinsdagochtend te maken met een rustige vraag.

Kopers selecteerden veel strenger binnen de koppels en kalveren die gewoonlijk in een hogere klasse vielen, werden nu voor minder meegenomen.

De zwart- en roodbonte kalveren werden nog voor redelijk stabiele prijzen verkocht. Bij de kalveren met 50 procent Belgisch Blauw daalde de prijs gemiddeld met €10 per kalf. De noteringscommissie heeft echter besloten de notering gelijk te houden omdat deze al erg laag staat ten opzichte van de overige noteringen van veemarkten en Vee&Logistiek Nederland.

Voorlopig wordt er nog geen verbetering van de handel verwacht. Integraties hebben nog veel achterstanden weg te werken en het opzetten zal gedoseerd plaatsvinden om geen problemen over zes maanden te ondervinden met grote aantallen slachtrijpe kalveren.

Prognose: moeizame handel.

Eén reactie

  • LUCTOR

    Waar blijven de overige kalveren als de integraties gedoseerd opzetten?
    Of zijn er nog zoveel vrije mesters waar de kalveren een plekje vinden heb nog niet gehoord dat de veehouder zijn kalf terug krijgt omdat het niet te plaatsen is.

Of registreer je om te kunnen reageren.