Rundveehouderij

Achtergrond

Koeien beter verkocht in Bunnik

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik vriendelijker verlopen dan in de afgelopen weken. De notering is daarom ook wat verhoogd. Luxe U- en R- kwaliteit koeien zijn met 10 cent in prijs verhoogd, de overige kwaliteiten stegen 5 cent in prijs.

Handelaren op de veemarkt geven wel aan dat slachterijen in de afgelopen week niet meer hebben betaald voor de koeien. Dit zorgt ervoor dat er een flink verschil is ontstaan tussen de notering van Vee&Logistiek Nederland en de veemarkt. Vee&Logistiek Nederland baseert de notering op uitbetaalprijzen van slachterijen. Op veemarkten wordt per koe betaald en een schatting gemaakt in welke klasse de koe valt en hoeveel kilo's het dier op zal brengen.

Verwacht wordt dat de aanvoer van slachtkoeien ook deze week wat hoger ligt en dat de prijs stabiel zal blijven.

De handel in gebruiksvee verloopt ondertussen ook wat vriendelijker. Melkveehouders hebben voldoende ruwvoer en stalruimte en hebben in veel gevallen wat oude koeien afgestoten. Melkveehouders kunnen daardoor wat extra koeien huisvesten. De prijs van eerste kwaliteit melkkoeien stijgt met €25 naar €1.275.

Prognose: slachtvee stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.