Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Koeien 5 cent goedkoper in Bunnik

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik zeer rustig verlopen. De prijs ging net als vorige week in Leeuwarden met 5 cent omlaag. Ook de notering van Vee&Logistiek Nederland liet vorige week een daling van 5 cent per kilo zien.

Een P-kwaliteit slachtkoe brengt op basis van de notering van Vee&Logistiek Nederland maximaal €2,05 per kilo op. Dit is 15 cent minder dan vorig jaar. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt 10 cent minder op dan een jaar geleden met €2,55 per kilo.

De slachtcapaciteit lijkt zich langzaamaan te herstellen na de intensieve controles op schoon slachten van inspectiedienst NVWA. Toch is hier en daar nog wel te merken dat slachterijen wat minder koeien opnemen. Dit zal naar verwachting nog wel enige weken duren totdat alles is aangepast en volgens de regels verloopt.

De handel blijft naar verwachting in de komende weken rustig. Het aanbod zal redelijk stabiel blijven. De verkoop van vlees trekt traditioneel wel vaak wat aan in deze periode. Er is alleen het nodige vlees ingevroren, waardoor er niet direct positieve gevolgen voor de prijs zijn.

Prognose: stabiele prijs.

Voor de notering van slachtkoeien in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:

Vee&Logistiek Nederland

Veemarkt Utrecht

Veemarkt Leeuwarden

Veemarkt Purmerend

Eén reactie

  • koestal

    Elke week lager,het wordt eentonig

Of registreer je om te kunnen reageren.