Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Jongveeopfokkosten hoger dan gedacht

Het inschatten van de jongveeopfokkosten valt niet mee. Menig veehouder schat de kosten te laag in. Wilt u weten hoe jongveeopfokkosten in elkaar steken en met deze inzichten geld besparen? Lees dan bijgevoegd artikel en kom naar het congres Gezonde Melkveehouderij op dinsdag 25 november. Michel de Haan, van Wageningen UR Livestock Research, gaat dan verder in op dit onderwerp.

Schrijf u hier in voor het congres Gezonde Melkveehouderij, dat op dinsdag 25 november wordt georganiseerd in het IJsseldelta Stadion in Zwolle.

Laatste reacties

 • joannes

  Dit wordt de toekomst voor verbeteringen!

 • kschouten

  Ik heb een jongveestal leeg staan die ik middels adverteren vol probeerde te krijgen .Ik vroeg € 1,75 per koe per dag alles inbegrepen. .Het is niet gelukt om de stal vol te krijgen blijkbaar wil men er ook geen geld voor uit geven .De eigen stal zwaar overbezetten is goedkoper .

 • joannes

  @kschouten. Er is ook nog geen gebrek aan ruimte met al die Nieuwbouw stallen.

 • koestal

  Ik kreeg van mijn accountant cijfers onder ogen uit het rapport ,,Cijfers die spreken '' dat er boeren zijn die bijna geen kalveropfokkkosten hadden,de cijfers waren anoniem,maar hij verweet mij dat ik veel te hoge opfokkosten had,ik kwam wel bij mij zelf op 150 Euro per kalf terwijl die vergelijkbare boeren op 25 Euro kwamen .Maar toen ik over het bedrag aan accountantskosten begon te praten was het verhaal net andersom .Ik heb inmiddels een andere accountant

Of registreer je om te kunnen reageren.