Rundveehouderij

Achtergrond

Aanhoudend rustige handel slachtkoeien

De handel in slachtkoeien blijft onverminderd rustig. Ook op de veemarkt Bunnik was het maandagochtend geen wilde bedoeling.

Het aanbod van koeien was wat minder groot dan een week geleden. Er werden 100 koeien aangeboden, 13 minder dan vorige week.

Hoewel de handel zeer rustig verliep is de notering van P-kwaliteit koeien en de worstkoeien met 5 cent verhoogd. Handelaren geven aan dat het aanbod van deze koeien maandagochtend niet al te groot was en de dieren wat beter verkocht werden dan op de vorige markt. Stieren van O-kwaliteit zijn 10 cent in prijs gedaald, de handel in luxe stieren verloopt wel tegen stabiele prijzen.

Verwacht wordt dat de prijsontwikkeling van de slachtkoeien in Bunnik geen leidraad is voor de verdere handel deze week. Slachterijen zijn nog niet bereid meer te betalen voor de koeien.

De handel in gebruiksvee verloopt vriendelijk en de vraag naar melkvee is in de afgelopen weken weer wat opgelopen. Een goede eerste kwaliteit melkkoe brengt rond €1.250 op. De interesse in exportvaarzen is momenteel wat groter nu er uit Pakistan vraag is naar Nederlands vee. De prijs is vooralsnog stabiel maar zal wel wat omhoog gaan.

Prognose: slachtkoeien stabiel tot dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.