Rundveehouderij

Achtergrond

Veevoerprijzen stabiliseren weer

De afzet van bierbostel in de melkveehouderij gaat vlot.

Het eiwitrijke product past nu goed in het rantsoen. Na recente stevige prijsverhogingen zijn de tarieven gestabiliseerd op €2,15 tot €2,35 per procent droge stof. Er is prijsverschil van leverancier tot leverancier. Doorgaans zijn kortingen te bedingen bij afname van grotere hoeveelheden ineens en op basis van leveringsfrequentie.

Nederlandse bietenperspulp kost nog steeds €1,95 per procent droge stof. Uit Duitsland geïmporteerde bietenperspulp wordt nu aangeboden voor €1,80.

De prijs van snijmais heeft sterk onder druk gestaan. Vanwege de verschillen in opbrengst en kwaliteit is moeilijk een landelijk gemiddelde prijs vast te stellen. In het zuiden is meer en betere mais van het land gekomen dan in noordelijker streken. Ga uit van €40 per ton franco geleverd. De voerhandel rekent meest €1,50 per procent droge stof. Aangezien hier en daar nog mais op stam wordt aangeboden is blijkbaar de oogst nog niet geheel voorbij, maar het eind is in zicht.

Stro wordt momenteel veel afgeleverd als afdekkingsmateriaal in de bloembollenteelt. Bij melkveehouders is er weinig vraag. Omdat ook het aanbod matig is kan de prijs stabiel blijven.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.