Rundveehouderij

Achtergrond 863 x bekeken

Slachtveeprijs kan zich handhaven

De veemarkt in Bunnik was op de maandag na het weekeinde met het offerfeest rustig. De aanvoer bedroeg welgeteld 88 runderen, waarvan 5 stieren.

De slachterij was weinig gretig met de aankoop van slachtvee. Veel prijsbewegingen waren er niet. De markt voor goedkoper rundvlees is flauw gestemd. Echter, alleen de notering voor koeien van R- en O-kwaliteit zakte iets.

De aanvoer van koeien richting slachterij ligt dit jaar van januari tot en met september ruim 3 procent onder het gemiddelde van de vorige vijf jaren, maar 6 procent boven dezelfde periode vorig jaar. Vorig jaar waren de melkprijzen uitstekend en hield de boer zijn koeien lang aan. Deze dagen is er wel wat druk op de melkprijs en de situatie op de zuivelmarkt is sterk verslechterd in de afgelopen twaalf maanden. Tot nu toe is de melkprijs echter een stuk hoger geweest dan in 2013. Bovendien is de ruwvoerpositie bij de meeste melkveehouders gunstig. De uitstoot van koeien zal de komende maanden niet groter dan anders hoeven te zijn. Tweede kwaliteit melkkoeien brengen als gebruiksvee zeker zoveel op als de slachtprijs.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.