Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Slachtkoeien dalen verder in prijs

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden moeizaam verlopen. Slachterijen hebben nog steeds veel moeite met de afzet van vlees. Hierdoor verlaagden diverse slachterijen deze week hun prijs. Dit had ook gevolgen voor de prijs van de in Leeuwarden aangeboden koeien. O-kwaliteit slachtkoeien daalden 10 cent in prijs naar maximaal €2,70 per kilo. Vorig jaar lag de prijs van de slachtkoeien ook flink onder druk maar lag de prijs 25 cent hoger voor een O-kwaliteit koe.

In totaal zijn er in de eerste 39 weken van dit jaar bijna 372.000 runderen geslacht. Dit is ruim 5,5 procent meer dan een jaar geleden, echter in de afgelopen weken zijn er minder koeien geslacht dan in de voorgaande jaren.

Handelaren zijn er nog niet helemaal gerust op en verwachten dat de prijs onder druk blijft staan in de komende weken. De hoop is gevestigd op een stabiel aanbod van slachtkoeien, dan kan de prijs stabiel blijven.

Prognose: prijs onder druk.

Eén reactie

  • koestal

    komt ook weer door de lage varkensprijs,daar moet rundvlees weer tegen concurreren

Of registreer je om te kunnen reageren.