Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige handel en stabiele prijs

De handel in slachtschapen en lammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden rustig verlopen.

Het aanbod lag wederom rond de 1.100 stuks.

Over de gehele linie konden verkopers de prijs voor de schapen en lammeren gelijk houden. De vraag naar schaaps- en lamsvlees is op het moment nog niet wild. Consumenten kopen in de weken na het offerfeest vaak wat minder duur vlees. De handel hoopt dat aan het eind van de maand de vraag weer wat aantrekt.

Hoewel de handel niet echt vanzelf verloopt zijn handelaren niet ontevreden. De prijzen liggen op een prima niveau. Een ramlam zwaarder dan 25 kilo brengt maximaal €127,50 op, dit is bijna gelijk aan de prijs van vorig jaar (€126). Slachtschapen van extra kwaliteit brengen met maximaal €122,50 zelfs €15,50 meer op dan een jaar geleden. Alleen ooilammeren brengen minder op dan een jaar geleden. Een ooilam zwaarder dan 20 kilo brengt maximaal €95 op, €7 minder dan vorig jaar.

Handelaren hopen dat de prijs zich kan handhaven. Echter in voorgaande jaren gebeurde het ook nog wel eens dat de prijs van lammeren een paar weken na het offerfeest kelderden. Voor volgende week lijkt de prijs nog stabiel te blijven.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.