Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsdruk slachtkoeien houdt aan

Het aanbod van worstkoeien was donderdagochtend in Leeuwarden in verhouding groter dan anders. Dit had ook gevolgen voor de prijs. Eerste kwaliteit worstkoeien daalden 5 cent in prijs en de tweede kwaliteit slachtkoeien laten een daling zien van 10 cent per kilo.

De vraag naar slachtkoeien is deze week wat rustiger dan gewoonlijk. Veel slachterijen kunnen wat minder runderen slachten door kwaliteitscontroles. Deze controles richten zich op schoon slachten. Dit betekent dat de runderen voldoende schoon aan de haak komen. Zijn de koeien te vies dan moet het tempo van het slachten naar beneden. Hierdoor is de capaciteit in veel gevallen lager dan gewoonlijk.

De afzet van vlees blijft onveranderd moeizaam, slachterijen zullen hierdoor druk uit blijven oefenen op de prijs. De vraag naar vlees zal eerst flink aan moeten trekken voordat er weer prijsstijgingen in de lucht zitten.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.