Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien daalt verder

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden moeizaam verlopen. Het aanbod van koeien lag met 363 stuks weer lager dan in de afgelopen weken.

Het lagere aanbod kon echter niet voorkomen dat de prijs van de koeien verder daalde. De notering laat een daling zien van 5 cent per kilo. Volgens handelaren is dit wat magertjes en lag de prijs zo'n 10 cent lager dan een week geleden.

De handel in vlees blijft moeizaam. Niet alleen rund, maar ook varkensvlees, kippenvlees en kalfsvlees worden moeizaam afgezet. Dit heeft over de gehele linie ook de nodige gevolgen voor de opbrengstprijzen van slachtrijp vee.

Het lijkt er op dat de prijsdaling voor slachtrunderen nog niet voorbij is en dat de prijs nog onder druk blijft staan. Ook in Duitsland zijn de prijzen voor slachtkoeien flink gedaald. Vorige week ging er in Duitsland bij de P2-kwaliteit koeien zelfs 8 cent van de prijs af.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.