Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Moeizame handel nuchtere kalveren

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend in Purmerend moeizaam verlopen.

De handel verliep erg traag en kopers wilden minder voor de kalveren geven. De notering blijft ongewijzigd maar de werkelijke uitbetaalprijs lag een paar euro lager dan vorige week. Daarnaast selecteerden handelaren strenger in de koppels. Lichtere kalveren wilden ze over het algemeen niet kopen waardoor deze kalfjes in aparte koppeltjes zijn verkocht, vaak voor veel minder geld dan dat ze in een koppel opbrengen.

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal €65 op. Vorig jaar werd er €20 meer voor een dergelijk kalf betaald. Oorzaak van de lage prijzen is een kleinere vraag vanuit mesters en integraties bij een groter aanbod van kalveren door uitbreiding van de melkveestapel. De handel zal op korte termijn niet verbeteren een stabiele prijs is voorlopig het hoogst haalbare.

Prognose: stabiele prijs.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Raar dat er bij een lagere vraag naar nuka's toch altijd alle kalveren verkocht worden. Je zou denken dat er kalveren onverkocht weer teruggaan naar de aanbieder maar dat is nooit het geval. De schrijfster van dit verhaal citeert denk ik de uitspraak van aankopers van nuka's. Die willen ons doen geloven dat er te veel aanbod is en dus een lage prijs. Maar is er een overschot aan kalveren? Eigenlijk moet boerderij tellen hoeveel kalveren onverkocht weer naar huis gaan en dan pas stellen dat er teveel aanbod was.

  • lepercheron 46

    Farmerbn. Kalveren mogen niet weer naar huis, maar moeten achterblijven.
    Dat is juist het moeilijke in ons land, wel naar de markt, maar niet weer terug.

Of registreer je om te kunnen reageren.