Rundveehouderij

Achtergrond 1045 x bekeken 3 reacties

Minder betaald voor nuchtere kalveren

De handel in nuchtere kalveren wil maar niet verbeteren.

Het aanbod van kalveren blijft ruim en de doorstroming van slachtrijpe kalveren gaat langzamer dan gewoonlijk. Dit zorgt ervoor dat de prijs deze week weer verder onder druk komt.

Ook in Purmerend is dinsdag minder betaald voor de kalveren. Er wordt gesproken van €5 minder per kalf. De noteringscommissie houdt de notering echter gelijk omdat deze al lager staat dan de overige noteringen. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit noteert maximaal €65.

Slachterijen hopen dat de vraag naar kalfsvlees halverwege november weer aantrekt. De doorstroom zal dan weer wat versnellen, de prijs van de nuka's zal dan waarschijnlijk nog niet direct kunnen profiteren. Het aanbod blijft naar verwachting ruim door de uitbreiding in de melkveehouderij, eerst moeten vraag en aanbod weer meer in evenwicht komen.

Prognose: stabiele prijs.

Laatste reacties

  • Molenstraat6

    Heb geduld veehouders komt best keer goed met de prijzen van de koeien en kalveren !

  • farmerbn

    Hoeveel nuka's zijn er onverkocht en weer teruggegaan naar de boer?

  • producent

    wat is er niet goed met de vraag en aanbod van de kalveren? We gaan eerst meer koeien houden en dan zeuren dat de prijs van de kalveren te laag is door het grotere aanbod. Als melkveehouders willen jullie dit zelf zo.

Of registreer je om te kunnen reageren.