Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Meer koeien op veemarkt; prijs omlaag

De prijs van slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik flink gedaald. De prijsdaling is het gevolg van een sterk gestegen aanvoer. Er werden 139 slachtkoeien aangeboden.Zo'n grote aanvoer is vanaf eind maart niet meer voorgekomen in Bunnik. Ter vergelijking: vorige week werden 83 koeien aangeboden.

De prijzen voor luxe E-kwaliteit slachtkoeien noteerden nog wel gelijk. De prijs van O-kwaliteit slachtkoeien daalde 5 cent per kilo geslacht gewicht naar €3,10 per kilo. De overige kwaliteiten daalden 10 cent in prijs; een worstkoe eerste kwaliteit brengt maximaal €1,90 per kilo op.

Verwacht wordt dat de aanvoer van slachtkoeien deze week op een hoog niveau blijft. Koeien gaan weer op stal nu het weer slechter wordt en de maisoogst is in veel gevallen binnen, waardoor er tijd is om koeien te selecteren voor de slacht. Daarnaast hebben diverse slachterijen deze week te maken met verscherpte controles op het schoon aanleveren van slachtrunderen. Zijn de aangeboden koeien niet schoon genoeg, dan moet de slachtband langzamer draaien, wat gevolgen heeft voor de slachtcapaciteit. De prijs zal deze week dan ook onder druk blijven staan.

Prognose: prijs onder druk.

Laatste reacties

 • B den Besten

  @Marjan Schaftenaar

  Kom alstublieft vanmiddag nog bij mij mijn O-koeien kopen voor €3.10 per kilo en een dubbeltje minder bieden mag ook wel hoor

 • Molenstraat6

  de boerderij schrijft de koeien maar naar beneden precies in het straatje van de slachterijen !! kunnen de inkopers zeggen kijk maar in de boerderij kun je het lezen ! Mijn advies is gewoon abonnement boerderij opzeggen !

 • B den Besten

  Ik zou echter toch wel heel graag verkopen voor €3,- de kilo

 • landboer

  #3 Ik ook!

Of registreer je om te kunnen reageren.