Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Handel melkquotum rustig bij kleiner aanbod

Het aanbod van leasemelk is in de laatste weken wat teruggelopen. Door het betalen van superheffing, maishakselen en een lagere melkprijs is ook de vraag naar quotum teruggelopen.

Hierdoor kan de prijs van leasemelk zicht standhouden op €5,85 per kilo vet.

De handel in koopmelk is nog weer rustiger dan bij lease, het aanbod is ook beperkter. Ook deze prijs blijft stabiel met €6,00 per kilo vet.

Handelaren verwachten dat de prijs in de komende weken op dit niveau kan blijven en dat vraag en aanbod aardig in evenwicht kan blijven.

Prognose: stabiele prijzen.

Laatste reacties

 • alco1

  Eigenlijk te gek voor woorden. In hongerende werelddelen zou men er een hartverzakking van krijgen. :'Geld krijgen voor iets wat je niet gaat produceren'.

 • Fermer

  @alco, wanneer je iets hebt wat je niet zelf gebruikt, zoals quotum of melk, kun je dat verhuren, verleasen of verkopen. Je kunt het inderdaad ook weggeven, zoals wij straks met ook met de melk gaan doen: kritische kostprijs 35 eurocent, opbrengstprijs lager.

 • pietbongers

  alco1 zelf ook gaan doen alles verhuren ,gaan kijken of ze hard voor je werken en misschien zelf nog iets anders gaan doen ,kan wel eens met je mee gaan maar nu niet ;-)

 • koestal

  @ alco1,Afrika verhuurt ook een groot deel van z,n landbouwgronden en viswateren aan China,daarom brengen wij er weer voedsel naar toe

Of registreer je om te kunnen reageren.