Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

CRV vernieuwt Better Life-getallen

Arnhem – CRV presenteerde tijdens de World Dairy Expo in het Amerikaanse Madison de vernieuwde fokkerijgetallen Better Life Efficiëntie en Better Life Gezondheid. Hierin zijn voortaan twee unieke fokwaarden voor voeropname en ketose verwerkt.

Bij het verhogen van de efficiëntie van de melkproductie draait het vooral om voerefficiëntie. In onderlinge samenwerking en mede gefinancierd door het Productschap Zuivel ontwikkelden Wageningen UR Livestock Research en CRV een fokwaarde voor voeropname. CRV integreert deze fokwaarde in het fokkerijgetal Better Life Efficiëntie. Volgens CRV ontstaat zo een nauwkeurig beeld van de mate waarin een stier efficiënt producerende nakomelingen geeft. Better Life Efficiëntie bewaakt daarbij de balans tussen efficiënte productie en duurzaamheid, doordat de focus op levensproductie ligt.

De ontwikkeling van de fokwaarde voor voeropname was mede mogelijk door het bij elkaar brengen van voeropnamegegevens die verzameld zijn op de Dairy Campus van Wageningen UR.

Voor ketose (slepende melkziekte) heeft CRV uit praktijkgegevens uit de melkproductieregistratie een fokwaarde kunnen ontwikkelen dat bijdraagt aan het terugdringen van dit probleem. De fokwaarde ketose wordt geïntegreerd in het fokkerijgetal Better Life Gezondheid. Hiermee  kunnen veehouders praktijkgericht stieren selecteren die positief bijdragen aan de gezondheid van de veestapel

CRV gaat de informatie vanaf december bij haar holsteinstieren publiceren.

Laatste reacties

  • yupo

    geef eerst maar eens betrouwbare cijfers en hou de zaak niet kunstmatig hoog en vervolgens weer een andere hoge genomics aan te dragen en doe maar eens mee met de aanhoudings getallen als deze goed waren liet je deze wel zien en hou alsteblieft geen boeren meer voor de gek

  • jamiemf

    nog meer cijfers!!

Of registreer je om te kunnen reageren.