Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Bierbostel stuk duurder

Bierbostel is flink duurder geworden door de aantrekkende vraag ten tijde van de snijmaisoogst, terwijl de brouwerijen juist minder afvoeren. Hun productie is seizoensmatig verkleind.

De prijsstijging zette de vorige weken al in; bij meerdere leveranciers is er deze week 15 cent per procent droge stof bij gekomen. Graanbostel, uit andere bron afkomstig, is juist in prijs verlaagd, met 5 cent per procent droge stof, ongeveer €2,50 per ton.

De prijzen van stro en hooi zijn stabiel. Snijmais is best gewild, maar de afrijping is lang niet overal ver genoeg, dus de oogst en verkoop gaan voort. De echte handel in snijmais heeft lang op zich laten wachten. Aanbod was maar matig en voor kopers gold dat er veel gras van het land is gekomen. Er is ruim aanvoer, ook omdat de gemiddelde opbrengst meevalt. Deze gaat eerder richting 50 ton per hectare  dan de raming van statistiekbureau CBS van 44,3 ton per hectare. De prijs staat onder druk en loopt van €35 tot €40 ton franco boerderij; landelijk gezien is erg veel kwaliteitsverschil. Aardappelsnippers zijn nog steeds goed gevraagd. Dit product is populair voor afdekken van kuilen, maar ook bij de rosékalvermesters blijft er vraag naar. Hoe de prijs zich verder kan ontwikkelen, blijkt als de maiskuilen afgewerkt zijn.

Prognose: stabilisering.

Laatste reacties

  • RL

    Volgens mij is de prijs van snijmais aan t zakken. Aanbod is groot omdat varkenshouders beter ccm aan kunnen kopen ipv zelf dorsen.

  • J en M

    en wat kost bierbostel nou? dat staat er niet bij!

Of registreer je om te kunnen reageren.