Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtkoeien 5 cent duurder verkocht

De prijs van de in Bunnik verkochte slachtkoeien is maandagochtend met 5 cent per kilo gestegen. Het aanbod van de koeien lag deze week weer iets hoger dan in de voorgaande week.

In totaal werden er 94 runderen aangevoerd, waarvan 2 stieren.

Uit gegevens van het Productschap Vee en Vlees blijkt dat er in de eerste drie weken van dit jaar bijna 27 procent meer runderen is geslacht dan vorig jaar in dezelfde periode. Week 2 was een absolute topper met 14.358 slachtingen. Dit is voor het eerst sinds eind 2010 dat het aantal slachtingen in een week boven de 14.000 lag.

Op dit moment neemt het aanbod van slachtkoeien weer wat af. Vooral rechtstreeks bij de slachterijen worden er wat minder dieren aangeboden. Dit zorgt ervoor dat de prijs zich weer iets kan herstellen. Handelaren verwachten echter niet dat de prijsstijging in de komende weken door zal zetten. De vleesverkoop verloopt momenteel nog niet goed genoeg.

Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €3,05 per kilo geslacht gewicht op,70 cent minder dan eind januari vorig jaar. Een worstkoe eerste kwaliteit kost maximaal €2,20 per kilo. Dit is 60 cent minder dan een jaar geleden.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.