Rundveehouderij

Achtergrond 495 x bekeken

Kleiner aanbod, stabiele prijs wolvee

Er heerst geen feeststemming onder schapenhouders. De prijs van de lammeren ligt op een dermate laag niveau dat er weinig winst te behalen valt.

Handelaren zijn daardoor voorzichtig in het aanbieden van de dieren. Dit is ook goed te zien in het aanbod op de veemarkt in Leeuwarden. Daar werden dinsdagochtend 915 lammeren en schapen aangevoerd, 112 minder dan een week geleden.

Vooral het aanbod van ooilammeren was erg klein. De prijs van een zwaar ooilam ligt op maximaal 85 euro per stuk. Vorig jaar lag de prijs in deze periode op 95 euro. Bij verkoop voor de huidige prijzen lijden de verkopers verlies. De lammeren zijn vorig jaar zomer veelal duur aangekocht.

De ramlammeren werden dinsdag wel wat vlotter verkocht dan in de afgelopen weken. De zware dieren zijn met maximaal 115 euro 14 euro goedkoper dan vorig jaar.

Eind vorig jaar zijn er veel lammeren verkocht voor het offerfeest. Handelaren hopen dat het aanbod van de lammeren daardoor niet al te groot meer is. En dat de prijs zich in het voorjaar wat kan herstellen. Dit is voor veel schapenhouders de reden om nu de lammeren nog even vast te houden.

Als het aanbod op dit matige niveau blijft dan zal de prijs de komende weken stand kunnen houden.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.