Rundveehouderij

Achtergrond

Kalveren beter verkocht in Purmerend

Het aanbod van nuchtere kalveren lag deze week in Purmerend weer flink lager. In totaal werden er 525 kalveren aangevoerd, 373 minder dan vorige week. Hierdoor verliep de handel ook weer wat vlotter. De prijs van de extra kwaliteit zwart- en roodbonte kalveren ging met 5 euro omhoog.

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit kost met maximaal 80 euro per stuk 20 euro minder dan een jaar geleden. Een stierkalf van extra kwaliteit met 50 procent Belgisch Blauw brengt maximaal 340 euro op. Dit is 30 euro meer dan vorig jaar.

Het aanbod van nuchtere kalveren is voldoende, de vraag nog matig. Kalveren bestemt voor de blankvleeshouderij zijn als ze nu opgezet worden nog net in de zomer slachtrijp. Aangezien de opbrengstprijzen in die periode traditioneel lager liggen, willen kalvermesters die nu opzetten niet teveel voor de kalveren betalen.

Komende weken zal de vraag naar kalveren rustig blijven en zal de prijs naar verwachting stabiel blijven.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.