Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in wolvee verloopt moeizaam

De afzet van de slachtschapen verloopt moeizaam, de prijs van de dieren is dinsdagochtend in Leeuwarden dan ook met 4 euro gedaald. Een slachtschaap eerste kwaliteit kost maximaal 102 euro per stuk. Vorig jaar bracht eenzelfde dier nog maximaal 120 euro op.

Ook de afzet van lammeren verloopt moeizaam. Hier is vooral de tegenvallende export van lammeren debet aan. De prijs van de lammeren kon daardoor maar moeilijk standhouden in Leeuwarden. De gemiddelde prijs waarvoor de lammeren verkocht zijn ligt lager dan vorige week maar passen wel binnen de bestaande notering. Een ramlam zwaarder dan 25 kilo brengt hoogstens 115 euro op. Dit is een tientje minder dan vorig jaar. Ooilammeren brengen 8 euro minder op dan vorig jaar en brengen maximaal 87 euro per stuk op.

Handelaren verwachten dat de aanvoer de komende weken wat verder terug zal lopen als gevolg van de tegenvallende prijzen. Dit is ook nodig, blijft het aanbod op een hoog niveau dan zal de prijs nog verder dalen. Hoop is gevestigd op een afname van het aanbod van de Engelse lamskarkassen. Als dat aanbod afneemt ontstaan er weer kansen voor de Nederlandse sector. Tot die tijd zal de handel genoegen moeten nemen met moeizaam gelijk blijvende prijzen.

Prognose: moeizaam prijshoudend

Of registreer je om te kunnen reageren.