Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Ruwvoermarkt is prijshoudend tot vast

Volgens de fouragehandel zijn de prijzen van stro en hooi ten opzichte van veertien dagen geleden nauwelijks veranderd, maar is er een onderliggende licht opwaartse tendens, vooral voor tarwestro.

Er is meer vraag gekomen, bij nog voldoende beschikbaarheid. Tarwestro kost in grote balen verpakt 100 tot 110 euro per ton. Voor graszaadhooi, c.q. roodzwenk. is het tarief her en der iets verhoogd, doordat men nu uit opslag levert en dus wat kosten moet doorberekenen.

Weidehooi doet 160 tot 170 afhankelijk van kwaliteit en herkomst. Hiervoor neemt de vraag toe, als gevolg van de matige ruwvoervoorziening bij een deel van de melkveebedrijven. Om die reden is ook de afzet van aardappelpersvezel snel gegaan, er is veel meer vraag dan aanbod. Deze weken zijn ook aardappelsnippers erg gewild, ondanks het hoge prijspeil. Ze zijn beperkt leverbaar, wegens overgang op nieuwe oogst, zij het dat de producenten van frites en dergelijke in augustus een topvolume hebben verwerkt.

De levendige handel in snijmais wordt gekenmerkt door grote regionale verschillen in kwaliteit en prijs. Doorsnee prijzen zijn momenteel voor mais op stam 1.700 tot 1.800 euro per hectare, ingekuilde snijmais is te koop vanaf 67 euro per ton.

Prognose: ruwvoer duurder.

Eén reactie

  • koestal

    melkprijs ook vast

Of registreer je om te kunnen reageren.