Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige handel in schapen en lammeren

De handel in schapen en lammeren is dinsdagochtend rustig verlopen. De prijzen noteren over de gehele linie stabiel.

Het aanbod van lammeren voor het offerfeest begint op gang te komen. Hier en daar worden al wat koppels verkocht. De publiciteit over te hoge prijzen en een aantal boycots van moslimorganisaties zorgt er wel voor dat schapenhandelaren afwachten met het aanbieden van de dieren. De vraag naar lamsvlees kan dit jaar terugvallen door de boycots. Als dat het geval is zal de handel rustig verlopen. Blijft de vraag goed dan zal pas in de laatste week voor het offerfeest (15 tot 17 oktober) inzichtelijk zijn of er voldoende lammeren slachtrijp zijn. Een ramlam zwaarder dan 25 kilo kost maximaal 128 euro, vorig jaar was dit in dezelfde periode nog 140 euro.

Het aanbod van slachtschapen was dinsdag klein en de dieren werden weer wat beter verkocht dan vorige week. Een slachtschaap eerste kwaliteit brengt maximaal 110 euro op.

Prognose: stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.