Rundveehouderij

Achtergrond

Redelijk vlotte handel en stabiele prijs

De prijs van nuchtere kalveren is dinsdagochtend stabiel gebleven op de veemarkt in Purmerend Dit is de vierde week op rij dat de prijzen stabiel noteren na een lange periode van prijsdalingen.

De aanvoer lag met 621 dieren nagenoeg op hetzelfde niveau als vorige week.

Kopers hadden bij de aanvang van de markt de insteek om zeker niet meer dan vorige week te betalen. Dit zorgde ervoor dat de handel redelijk vlot verliep. Met het huidige grote aanbod is een stabiele prijs het hoogst haalbare. Dit zorgde ervoor dat kopers en verkopers het snel eens waren.

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit kost maximaal 75 euro. Vorig jaar kostte eenzelfde kalf nog 115 euro per stuk. Een stierkalf extra kwaliteit met 50 procent Belgisch Blauw kost maximaal 270 euro per stuk. Dit is 55 euro minder dan een jaar geleden.

Blankvleeskalveren brengen wat meer op dan een paar weken geleden en de vooruitzichten zijn ook goed. Rosékalveren verkopen daarentegen wat moeilijker. Toch willen mesters en integraties hun stallen nog graag vol zetten. Met het huidige ruime aanbod zit een prijsstijging er niet in. De prijs zal de komende periode dan ook op dit niveau blijven.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.