Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien daalt wederom

De prijs van slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden verder gedaald. Over de gehele linie ging er 10 cent van de prijs af.

Een grotere aanvoer bij de slachterijen had als gevolg dat enkele kopers afhaakten op de markt.

De aanwezigheid van buitenlandse kopers is volgens de handelaren een geluk, anders was de prijs nog verder gedaald. Met deze prijsdaling is de prijs in de afgelopen drie maanden met 50 tot 60 cent per kilo gedaald. Dit is ongekend snel.

Een O-kwaliteit koe brengt maximaal €2,95 per kilo geslacht gewicht op. Dit is 60 cent minder dan 3 maanden geleden en 45 cent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij een geslacht gewicht van 350 kilo ontvangt een handelaar of melkveehouder 210 euro minder dan 3 maanden geleden.

Wat de prijs volgende week gaat doen in lastig te zeggen, de stemming is erg rustig en de aanvoer ruim en een daling is niet uit te sluiten. Een afname van de aanvoer kan echter ook zorgen dat de prijs stabiel blijft.

Prognose: stabiel tot dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.