Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Meer koeien en redelijk goede handel

Het aanbod van slachtkoeien stijgt. Ook in Bunnik steeg de aanvoer maandagochtend flink.

In totaal werden er 122 runderen aangevoerd, 40 meer dan twee weken geleden.

De koeien werden ondanks het grotere aanbod nog redelijk goed verkocht en de handel verliep aardig vlot. De prijs van de uitgeproduceerde melkkoeien bleef gelijk. Een P-kwaliteit koe kost maximaal €2,65 per kilo, 40 cent minder dan vorig jaar.

Het aanbod van luxe vleeskoeien is krap en de prijs van de S- tm R-kwaliteit koeien steeg met 5 tot 10 cent. Vooral het aanbod van dikbillen is gering. Een S-kwaliteit koe steeg 10 cent in prijs en kost maximaal €5,25 per kilo geslacht gewicht. Vorig jaar kostte een dergelijke koe nog €4,95 per kilo. Door het kleine aanbod kan de prijs nog wat stijgen.

Omdat de prijs van slachtkoeien in de afgelopen weken fors gedaald is verwachten handelaren en slachterijen dat de prijs van slachtkoeien de komende weken stabiel blijft. Een grote stijging van het aanbod van slachtkoeien in een korte periode kan nog wel steeds roet in het eten gooien. Zolang de aanvoer van slachtkoeien rustig blijft stijgen worden er geen grote problemen verwacht in de afzet van rundvlees.

Prognose: stabiel.

Laatste reacties

  • B den Besten

    Prijzen worden gemaakt op de veemarkt. Als het aan de grote VION had gelegen, zouden ze de prijs van de koeien nog meer drukken.
    Bedankt veehandelaren, dat jullie voor ons veehouders de koeien willen verkopen en zo de hoogste prijs bedingen.

  • koestal

    In Leeuwarden worden nog steeds flink wat koeien door Duitse slachterijen gekocht,is ook goed voor de prijsvorming

Of registreer je om te kunnen reageren.