Rundveehouderij

Achtergrond

Weinig slachtrijpe lammeren beschikbaar

De prijs van schapen en zuiglammeren is dinsdagochtend gelijk gebleven in Leeuwarden. De aanvoer was met 661 dieren erg klein wat ervoor zorgde dat alle dieren vlot verkocht waren.

Het aanbod van slachtrijpe zuiglammeren is in het Noorden erg klein, veel dieren hebben nog niet de benodigde kwaliteit. Door het kleine aanbod bleef de prijs stabiel. Waren er meer lammeren geweest, net als vorige week in Bunnik, dan was de prijs gedaald.

Deze en ook volgende week zijn er kopers uit het buitenland in Leeuwarden wat ervoor zorgt dat er wat meer kopers zijn. Volgende week worden er ook weer wat meer lammeren verwacht waardoor de prijs stabiel zal blijven. Een prijsstijging is onwaarschijnlijk, de Franse lammeren zijn goedkoper dan de Nederlandse. Dit zorgt voor enige concurrentie en ook exporteren naar Frankrijk is daardoor wat moeilijker.

Slachtschapen zijn goed aan de prijs, maar zijn dinsdag beslist niet duurder verkocht.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.